Ηλεκτροσόκ επιφυλάσσει η ΔΕΗ σε πολλά νοικοκυριά που ήδη έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν τους πρώτους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος για εφέτος καθώς βρίσκονται αντιμέτωπα με αυξήσεις-φωτιά που φθάνουν ακόμη και στο 20%-30%, δηλαδή πολύ ψηλότερα από το μεσοσταθμικό 12,2% που είχε ανακοινωθεί.

Πίσω από τις τσουχτερές αυτές αυξήσεις βρίσκονται οι υψηλές κλιμακωτές χρεώσεις που επέβαλε εφέτος η ΔΕΗ στις περίφημες Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας, σε συνδυασμό βεβαίως με τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν και στις χρεώσεις της κιλοβατώρας.

Σε μια περίοδο όπου πολλά νοικοκυριά για λόγους οικονομίας περιόρισαν δραστικά τους προηγούμενους μήνες τη χρήση του πετρελαίου θέρμανσης, προτιμώντας να ζεσταίνονται με το κλιματιστικό, οι αυξήσεις αυτές, που είναι υψηλότερες όσο αυξάνεται η κατανάλωση, λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στην επιβάρυνση του τελικού λογαριασμού. Τα νοικοκυριά αυτά περνούν σε υψηλότερες κλιμακώσεις χρεώσεων, κάτι το οποίο διαπιστώνουν τώρα με την παραλαβή των εκκαθαριστικών λογαριασμών. 






Τι είναι οι ΥΚΩ

Με τον όρο Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας εννοούμε το αντάλλαγμα που εισπράττει κάθε χρόνο η ΔΕΗ μέσω των τιμολογίων από όλους τους καταναλωτές προκειμένου να παρέχει στους κατοίκους των νησιών ρεύμα σε τιμές ίδιες με αυτές της ηπειρωτικής χώρας, και το οποίο επιβάλλεται στους λογαριασμούς του επόμενου έτους. Εφέτος οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν συνολικά με 680 εκατ. ευρώ, αφού τόσο στοίχισε το 2011 στη ΔΕΗ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα νησιά – πολύ περισσότερο δηλαδή από τα 497 εκατ.ευρώπου πληρώσαμε πέρυσι στη ΔΕΗ για όσα δαπάνησε το 2010 για τον ίδιο λόγο. 

Έτσι, οι αυξήσεις στις φετινές χρεώσεις ΥΚΩ που επέβαλε η ΔΕΗ από τον Ιανουάριο φθάνουν και σε τετραψήφια ποσοστά (3.395%) στις πολύ χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες. Αύξηση 32% επιβλήθηκε στην κατηγορία 801-1.600 KWh, 38% από 1.601 έως 2.00 KWh και 26% από 2.001 έως 3.000 KWh. 




To πιο δημοφιλές δωρεάν on-line παιχνίδι καρτών και στρατηγικής, με περισσότερους από 12.500.000 παίχτες σε όλο τον κόσμο, πλέον και στα ελληνικά. Δώστε έξυπνες και σκληρές μάχες και κατακτήστε την κορυφή του Urban Rivals - Πάλεψε, Εξέλιξε,Σύλλεξε! Πατήστε εδώ
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www,oiprionatoi,blogspot.com
KANTE LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΕΔΩ