Εικόνες χάους στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου παρατηρεί κάποιος, η οποία από το βράδυ της Τετάρτης κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο μάχης, με κουκουλοφόρους και αντιεξουσιαστές να σπέρνουν τον πανικό. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.Οι συμπλοκές έγιναν μεταξύ ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά και φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Μαθηματικού, στην Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου.

Τραυματίστηκαν πέντε νεαροί. Δύο εξ αυτών (του ΣΥΡΙΖΑ) κατέληξαν με ράμματα στο νοσοκομείο ενώ ένας άλλος λιποθύμησε.

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν την Τετάρτη όταν μία ομάδα αντιεξουσαστών έσπασαν το "τραπεζάκι" της νεολαίας του ΛΑΟΣ όπου είχαν το υλικό τους, έξω από τη Σχολή Μαθηματικών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου, χωρίς κανένας να αντιδράσει.  

Σύμφωνα με αυτόπτες σήμερα το πρωί περί τις 10:30 μία ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κουκούλες και κράνη και κρατούσαν στα χέρια τους λοστούς, μπήκαν μέσα στο κτίριο και άρχισαν να χτυπάνε αδιακρίτως όποιον φοιτητή έβρισκαν μπροστά τους. 

Επικράτησε αναστάτωση και κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές και στους εσωτερικούς χώρους των δυο τμημάτων.

Πέντε φοιτητές που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και όπως αναφέρουν πληροφορίες δυο εξ αυτών φέρουν τραύματα στο κεφάλι από γροθιές ενώ ένας από αυτούς ανέφερε πως ανά διαστήματα έχει ζαλάδες.



Η Νεολαία Συνασπισμού εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια:

“Σαράντα ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς. Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να «νομιμοποιήσουν» την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας”.



To πιο δημοφιλές δωρεάν on-line παιχνίδι καρτών και στρατηγικής, με περισσότερους από 12.500.000 παίχτες σε όλο τον κόσμο, πλέον και στα ελληνικά. Δώστε έξυπνες και σκληρές μάχες και κατακτήστε την κορυφή του Urban Rivals - Πάλεψε, Εξέλιξε,Σύλλεξε! Πατήστε εδώ
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www,oiprionatoi,blogspot.com
KANTE LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΕΔΩ