Μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα είδη εστίασης εξετάζουν τα πολιτικά κόμματα στα πλαίσια
του διαλόγου για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. Οι αποφάσεις για το θέμα αυτό θα ληφθούν μεθαύριο Πέμπτη.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα στην οποία μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μανούσος Ντουκάκης και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΠΣ κ. Χάρης Θεοχάρης διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για τη μείωση του ΦΠΑ σε είδη εστίασης. 

Σημειώνεται πως από την 1η Σεπτεμβρίου 2011 οπότε επήλθαν σαρωτικές ανατιμήσεις σε χυμούς, αναψυκτικά και υπηρεσίες εστίασης από τη μετάταξη των συγκεκριμένων αγαθών από ΦΠΑ 13% στο 23%, η αύξηση του ΦΠΑ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Η μετάταξη στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ των ειδών εστίασης συνοδευόταν από πρόβλεψη είσπραξης εσόδων 300 εκατ. ευρώ για το 2011 και 700 εκατ. ευρώ το 2012. Ωστόσο, τα ποσά αυτά δεν εισπράχθηκαν ποτέ.

Σημειώνεται πως στο πρώτο δίμηνο του 2012 η Κυβέρνηση ανέμενε εισπράξεις 3,19 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ και τελικά εισέπραξε 2,92 δισ. ευρώ, δηλαδή 277 εκατ. ευρώ λιγότερα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου ενδεχόμενη μετάταξη ειδών όπως το σουβλάκι ή τυρόπιτα στο ΦΠΑ 13% είναι εισπρακτικά πιο συμφέρουσα, ενώ αν μειωθούν οι τιμές τους -καθώς είναι είδη ευρείας κατανάλωσης -θα οδηγήσουν χαμηλότερα και τον πληθωρισμό. 



To πιο δημοφιλές δωρεάν on-line παιχνίδι καρτών και στρατηγικής, με περισσότερους από 12.500.000 παίχτες σε όλο τον κόσμο, πλέον και στα ελληνικά. Δώστε έξυπνες και σκληρές μάχες και κατακτήστε την κορυφή του Urban Rivals - Πάλεψε, Εξέλιξε,Σύλλεξε! Πατήστε εδώ
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www,oiprionatoi,blogspot.com
KANTE LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΕΔΩ