Σχολείο βάζει πρόστιμo και απειλεί με αποβολή μαθητές που έχουν Facebook
Είναι γεγονός ότι το Facebook έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων και κυρίως των νέων.
Κατα καιρούς έχουμε ακούσει να εκφράζονται μέσω αυτού ακραίες συμπεριφορές, ακόμη και απειλές για απόπειρες αυτοκτονίας. Ωστόσο αποτελεί ίσως το πιο ελεύθερο μέσο έκφρασης αφού ο καθένας μπορεί να γράφει ο,τι θέλει φυσικά με ορισμένους περιορισμούς.
Ένα σχολείο όμως στη Νέα Υόρκη το Brooklyn High School φαίνεται πως δεν δέχεται καμιά διαπραγμάτευση όσον αφορά το κοινωνικό δίκτυο και απειλεί τους μαθητές που έχουν λογαριασμό στο Facebook. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας μαθητής αποβλήθηκε επειδή είχε συνδεθεί στο Facebook και εκτός αυτού,του δόθηκε τελεσίγραφο ή να πληρώσει πρόστιμο 100 δολάρια ή θα φύει δια παντός από το σχολείο.
Η εβραϊκή εφημερίδα Algemeiner μίλησε με μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι υποστήριξαν ότι το σχολείο τους θεωρεί ότι το Facebook δε συμβαδίζει με τους ηθικούς κανόνες που αυτό προβλέπει. "Oι υπεύθυνοι του σχολείου θεωρούν ότι τα κορίτσια μπορεί να παρασυρθούν μέσω του Facebook, να βάλουν τολμηρές φωτογραφίες ή να έχουν συνομιλίες με άλλα αγόρια.".
Ο Shaindel Teichtel μέλος της διοίκησης του Brooklyn ανέφερε πως δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην πολιτική του σχολείου τα δύο τελευταία χρόνια και ότι ανέκαθεν θεωρούσαν ότι ο εβραϊκός νόμος και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν οι μαθητές δεν ταιριάζουν με το πρότυπο που προβάλει το Facebook.
 Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών αντιδρά σε αυτή τη στάση του σχολείου λέγοντας ότι παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα, κάτι που δε δείχνει να απασχολεί τη διοίκηση του σχολείου.

To πιο δημοφιλές δωρεάν on-line παιχνίδι καρτών και στρατηγικής, με περισσότερους από 12.500.000 παίχτες σε όλο τον κόσμο, πλέον και στα ελληνικά. Δώστε έξυπνες και σκληρές μάχες και κατακτήστε την κορυφή του Urban Rivals - Πάλεψε, Εξέλιξε,Σύλλεξε! Πατήστε εδώ
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www,oiprionatoi,blogspot.com
KANTE LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΕΔΩ