Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 18/04/2012
Βροχερό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κατά τόπους καταιγίδες, εντονότερα φαινόμενα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, καθώς και επικράτηση θυελλωδών ανέμων κυρίως στα νότια πελάγη και στον Κορινθιακό, περιμένουμε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 18 στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 18 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 20 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και τοπικά κυρίως στις Κυκλάδες πολύ θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα ενισχυθεί στα επίπεδα των 8 με 9 μποφόρ.

Βροχές κατά τις πρωινές κυρίως ώρες, με πιθανότητα παροδικών καταιγίδων, και τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις, ενώ το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους με πιθανόν τοπικά έντονα φαινόμενα και βελτίωση του καιρού το βράδυ, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com