Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 19/04/2012
Βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, παροδικές βροχές ή καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας, της Δυτικής Στερεάς και πιθανόν της Πελοπόννήσου, καθώς και εξασθένηση των ανέμων, περιμένουμε την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 20 στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους με μικρή εξασθένηση. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα εξασθενήσει στα 6 μποφόρ.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς.

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com