Μαχαίρωσε 112 φορές μια έγκυο κοπέλα και τους γονείς της ένας Βρετανός έφηβος, πράξη για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 35 ετών. Ο Jason Alexander Downie, ο οποίος μετανάστευσε το 2006 με τη μητέρα του από την Σκωτία στην Αυστραλία, ομολόγησε τη δολοφονία της 16χρονης Chantelle Rowe και των γονιών της, η οποία έλαβε χώρα στη πόλη Καπούντα της νότιας Αυστραλίας, το Νοέμβριο του 2010. Ο Downie ήταν 18 ετών όταν διέπραξε τις δολοφονίες και όπως δήλωσε ο ίδιος στο ανώτατο δικαστήριο «John Sulan», είχε σεξουαλική εμμονή με την έγκυο Chantelle και ζήλευε τρομερά τον – τότε – φίλο της.

Εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας και μαχαίρωσε πρώτα τον πατέρα της 16χρονης, Andrew, ύστερα τη μητέρα της, Rose, και τέλος την ίδια την Chantelle, αφού πρώτα την βίασε. Η άτυχη κοπέλα μαχαιρώθηκε περισσότερες από 33 φορές, ο πατέρας της 29 και η μητέρα της 50 φορές.

Ο δικηγόρος του Downie, Greg Mead, ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να θυμηθεί τις πράξεις του και δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κανέναν. Είχε τη πεποίθηση ότι στο συγκεκριμένο σπίτι διέμενε ο φίλος της Chantelle, τον οποίο ήθελε να αντιμετωπίσει.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com