Έτρωγαν τις σάρκες των θυμάτων τους – Οι κάτοικοι της περιοχής έκαψαν το σπίτι τους…
Ένας άνδρας και δύο γυναίκες συνελήφθησαν στην πόλη Γκουαρανιούνς, στην πολιτεία Περναμπούκο, στη βορειοανατολική Βραζιλία, όπου οι αρχές τους κατηγορούν για τις δολοφονίες τουλάχιστον δύο γυναικών και τελετουργικό κανιβαλισμό για τον «εξαγνισμό του πνεύματος», δήλωσαν χθες Βραζιλιάνοι αστυνομικοί στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Ζόρζε ντα Σιλβέιρα, 51 ετών, η Ιζαμπέλ Πιρές, 51 ετών, κι η Μπρούνα ντα Σίλβα, 25 ετών, είχαν δημιουργήσει μια σέκτα που ονόμαζαν «Καρτέλ» με σκοπό να «εξαγνίσουν τον κόσμο και να μειώσουν τον πληθυσμό», σύμφωνα με τις αρχές. Είχαν σκοπό να σκοτώνουν τρεις γυναίκες το χρόνο, είπε ο Ντεμόκριτου Ονοράτου, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
«Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις πράξεις της τριάδας, με σχεδιαγράμματα και στοιχεία για τον κανιβαλισμό, βρέθηκαν σε ένα βιβλίο 50 σελίδων γραμμένο από τον ντα Σιλβέιρα, ο οποίος έχει [πανεπιστημιακό] δίπλωμα και μαύρη ζώνη στο καράτε», είπε ο εκπρόσωπος. Το βιβλίο έχει τίτλο «Οι σχέσεις ενός σχιζοφρενούς».
«Οι τρεις έτρωγαν σάρκες των θυμάτων τους για τον εξαγνισμό του πνεύματός τους», πρόσθεσε.
Δύο σοροί βρέθηκαν θαμμένες στον κήπο του σπιτιού όπου διέμεναν και πιστεύεται πως ανήκουν σε δύο γυναίκες που είχαν εξαφανιστεί πρόσφατα: της Αλεξάντρας Φάλκαου, 20 ετών, και της Ζιζέλε ντα Σίλβα, 30 ετών. Και οι δύο είχαν επισκεφθεί το σπίτι των υπόπτων πριν να εξαφανιστούν.
Το σπίτι των υπόπτων κάηκε την Πέμπτη, όταν του έβαλαν φωτιά κάτοικοι της περιοχής.
Η μια από τους τρεις υπόπτους, η Μπρούνα ντα Σίλβα, ομολόγησε ότι γνωρίζει το όνομα μιας γυναίκας που η ομάδα πιστεύεται ότι δολοφόνησε το 2008, της Τζέσικας Περέιρα, στη γειτονική πόλη Ολίντα.
Ένα κορίτσι πέντε ετών που βρέθηκε με την τριάδα πιστεύεται ότι είναι κόρη του θύματος. Το παιδί τέθηκε υπό την προστασία δικαστή αρμόδιου για υποθέσεις ανηλίκων ώσπου να βρεθεί ανάδοχη οικογένεια, ανέφερε η αστυνομία.
Η ομάδα προσέλκυε θύματα ζητώντας μπέιμπι-σίτερ και προσφέροντας ικανοποιητική αμοιβή, σύμφωνα με τον Ονοράτου, ο οποίος πρόσθεσε πως επέλεγαν τους στόχους τους διότι «ένα πνεύμα τους έλεγε ότι ήταν κακοί άνθρωποι».
Άλλος αξιωματούχος της αστυνομίας είπε ότι οι ύποπτοι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν άλλη μια γυναίκα σε γειτονική πόλη, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα.
Η αστυνομία εντόπισε τους υπόπτους από έναν λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας μιας αγνοούμενης με συναλλαγές που είχαν γίνει αφού είχε εξαφανιστεί. Κάμερες ασφαλείας σε καταστήματα όπου έγιναν οι αγορές είχαν καταγράψει τα πρόσωπα των υπόπτων.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com