Κοτόπουλο κατσαρόλας με μουστάρδα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 2 πιπεριές
  • 1 καρότο
  • 1 σκελίδα σκορδο
  • 1 λεμόνι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Πως το κάνουμε:

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, τις πιπεριές που εχουμε κόψει σε λωρίδες και το καρότο που εχουμε τρίψει στον τρίφτη. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σβήνουμε με το λεμόνι και την μουστάρδα.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικα για να ενωθούν και ρίχνουμε λίγο νεράκι ζεστό και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας. 
  4. Μπορεί να συνοδευτεί με πατάτες τηγανιτές, με πιλάφι ή ακόμα και με μακαρονάδα με μπόλικο τυράκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η σάλτσα που γίνεται είναι πεντανόστιμη. Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και με κοματάκια χοιρινό ή μοσχάρι.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com