Ωγκρατέν μελιτζάνας και κολοκυθιού

Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 γρ. λάδι
  • 1/2 κιλό μελιτζάνα τριμμένη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι up
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • 400 γρ. διάφορα τυριά
  • λίγη μαργαρίνη
  • πιπέρι
  • 200γρ. φέτα
  • 1 φλιτζάνι νερό

Πως το κάνουμε:

recipe image
1. Τρίβουμε όλα τα λαχανικά.
      recipe image
      2. Σοτάρουμε στο λάδι τη μελιτζάνα , κολοκύθι και κρεμμύδι.
        recipe image
        3. Αφήνουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στην άκρη.
          recipe image
          4. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τ αυγά, μαϊντανό, άνηθο, τυριά, το νερό και λίγη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε το μίγμα ώσπου να γίνει χυλός.
            recipe image
            5. Προσθέτουμε στο χυλό τα σοταρισμένα λαχανικά και ρίχνουμε πιπέρι.
              recipe image
              6. Ανακατεύουμε καλά .
                recipe image
                7. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί.
                  recipe image
                  8. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και λίγη μαργαρίνη.
                  recipe image
                  9. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50΄- 60΄.

                  Λίγα μυστικά ακόμα

                  Εγώ χρησιμοποίησα αντί για μαργαρίνη μόνο λάδι.


                  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com