Αγόρι-
Υπέφερε από μία σπάνια πάθηση που αποκαλείται συγγενής μελανοκυτταρικός σπίλος. Ολόκληρη η πλάτη του ήταν καλυμμένη από μία ελιά, που έμοιαζε με καβούκι χελώνας, με αποτέλεσμα να τον αποκαλούν αγόρι-χελώνα. Οι συγχωριανοί του δεν τον αποδέχθηκαν ποτέ.

Μάλιστα, «εξοστράκισαν» την οικογένειά του γιατί έλεγαν ότι τους έχει αγγίξει η δύναμη του κακού, τους κατηγορούσαν ότι η σύλληψη του παιδιού έγινε σε έκλειψη και γι' αυτό δεν άφηναν το παιδί να βαπτιστεί ούτε να πάει σχολείο. Ο όγκος που έφερε το παιδί στην πλάτη υπήρχε κίνδυνος να μετατραπεί σε κακοήθη αλλά η μητέρα δεν διέθετε χρήματα για την επέμβαση, αναφέρει το real.gr.
«Θέλω να μεγαλώσω αλλά η ελιά δεν με αφήνει», έλεγε ο μικρός Didier. Ωστόσο, οι ευχές του εισακούστηκαν όταν ένας Βρετανός χειρουργός άκουσε την έκκλησή του. Ανέλαβε να τον εγχειρήσει δωρεάν και να του προσφέρει την ευκαιρία για μια νέα ζωή.
Ο Neil Bulstrode πέταξε μέχρι την Μπογκοτά όπου με ομάδα χειρουργών υπέβαλαν το αγόρι στην επέμβαση, ενώ ακολούθησε σειρά πολύπλοκων επεμβάσεων για την αποκατάσταση του δέρματος του σώματός του.
Όπως τόνισε μετά, το σώμα του παιδιού ήταν καλυμμένο κατά τα ¾ και ήταν η χειρότερη υπόθεση που είχε συναντήσει. Ετησίως, εγχειρίζει περίπου 40 ανάλογα περιστατικά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com