Κιμαλιδικο Κωνσταντινοπολίτικο

Περιγραφή

Ενα γευστικοτατο πιατο, ευπαρουσιαστο, ευκολο στην κατασκευη. Αρεσει ιδιαιτερα κυριως στα παιδια. Ειναι σαν αλλου ειδους μπιφτεκι. Πιστευω οσοι το φτιαξετε οτι θα σας αρεσει. Ανηκει στις κλασικες ελληνικες γευσεις με αρκετες γευστικες μνημες ομως απο Μικρα Ασια.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο μοσχαρισιο κιμα
  • 400 γραμ κασερι κομμενο σε φετες
  • 1 μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  • 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
  • 1 φραντζολα ψωμι σε φετες ή ψωμι του τοστ
  • 1/2 κιλο ντοματες κομμενες σε ροδελες
  • 5 αυγα
  • λιγο δυοσμο ψιλοκομμενο
  • αλατι
  • πιπερι
  • κανελλα
  • μοσχοκαρυδο
  • λιγη ζαχαρη
  • 2 φλυτσανια του καφε ελαιολαδο

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ενα μπωλ αναμειγνυω τον κιμα, το κρεμμυδι, το σκορδο, 1 φλυτζανι του καφε λαδι, 2 αυγα, 3-4 φετες ψωμι μουλιασμενο σε νερο ή κρασι, αλατι, πιπερι, κανελλα, μοσχοκαρυδο και δυοσμο.
  2. Αλειφω ενα ταψι με 1 φλιτσανι καφε λαδι. Στρωνω τις φετες του ψωμιου ωστε να καλυφθει ολη η επιφανεια, στρωνω το μειγμα του κιμα πανω στις φετες του ψωμιου και πανω απο τον κιμα στρωνω τις ντοματες.
  3.  Ριχνω λιγο αλατι, ζαχαρη και μοσχοκαρυδο, καλυπτω με κασερι, ολη την επιφανει του φαγητου, χτυπαω 3 αυγα και περιχυνω το φαγητο
  4. Αλατιζω και το ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμ με αερα για 1 ωρα

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγη αυτη την εχω παρει απο το βιβλιο του Γιαννη Γκελντη 100 καλυτερες συνταγες της ελληνικης κουζινας


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com