Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο

Περιγραφή

Μία γευστική τάρτα, ιδανική για παιδικά πάρτι αλλά και για finger food σε όμορφες βραδιές με φίλους!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο έτοιμο τάρτας
  • 500 γρ κοτόπουλο φιλέτο
  • Πιπεριές (κόκκινη – κίτρινη – πορτοκαλί)
  • 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
  • 1 πακέτο κρέμα γάλακτος
  • Λίγη μουστάρδα
  • Λίγο άνηθο και λίγο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη για την ντομάτα
  • Λίγο κρασί λευκό
  • 100 γρ παρμεζάνα, 100 γρ κεφαλοτύρι, 50 γρ γκούντα

Πως το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι για τηγάνισμα.
  2. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι πιπέρι για να πάρει το κοτόπουλο άρωμα. Προσθέτουμε και τη μουστάρδα και μετά από λίγο και το κρασί.
  3.  Βάζουμε τη ντομάτα και λίγη ζάχαρη για να μην πικρίσει το φαγητό μας.
  4. Περιμένουμε μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί, και στο τέλος το σβήνουμε με κρέμα γάλακτος.
  5. Βάζουμε το φύλλο στον πάτο ενός πυρέξ (αφού πρώτα βάλουμε ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει) και τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι.
  6. Αφού κρυώσει λίγο το κοτόπουλο το βάζουμε στο πυρέξ και προσθέτουμε από πάνω τα τυριά.
  7. Σε προθερμασμένο φούρνο, βάζουμε την τάρτα για να ψηθεί περίπου 30 λεπτά στους 190ο C.
  8. Σερβίρουμε χλιαρό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε στο κοτόπουλο να προσθέσουμε και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Η ίδια συνταγή γίνεται νοστιμότατη βάζοντας τη μισή αναλογία κοτόπουλου και τα υπόλοιπα 250 γρ. βάζοντας μανιτάρια.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com