Brassói

Περιγραφή

Brassói = από το Μπρασόβ (πόλη της Ρουμανίας). Η συνταγή είναι Ούγγρικη από τη γιαγιά Sára.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μικρό σκόρδο (6-7 σκελίδες)
  • πιπέρι, αλάτι
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα
  • 1 μύτη κουταλιού σκόνη τζίντζερ
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας ή 40 γρ. πελτέ
  • ηλιέλαιο

Πως το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κρέας και τις πατάτες σε κύβους των 4-5 εκατοστών.
  2. Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το σκόρδο (ψιλοκομμένο) με περίπου 50 ml νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρά (προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί). Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας ή τον πελτέ διαλυμένο σε νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι το κρέας να μαλακώσει εντελώς.
  3. Σε λαδωμένο ταψί αραδιάζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στο φούρνο.
  4. Προσθέτουμε ομοιόμορφα το κρέας πάνω από τις πατάτες και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com