Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 18/05/2012
Βελτιωμένο καιρό στα δυτικά τμήματα της χώρας με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και κακοκαιρία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας, περιμένουμε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο, στη Θράκη, στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 12, από 8 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 20 στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 15 έως 21 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί στα κεντρικά και νότια πελάγη, σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις στα βόρεια.

Βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, με πιθανότητα καταιγίδων στα βορειότερα τμήματα και σε παράκτιες περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί στο Σαρωνικό, ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους κυρίως στα ανατολικά του νομού και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, με σημαντική εξασθένηση το απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com