Fettuccine Alfredo
Τι χρειαζόμαστε:
- 400 γρ σπιτικά ζυμαρικά φετουτσίνε (fettuccine).
- 200 γρ φρέσκο βούτυρο (δείτε “Μυστικά” [2])
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ τριμμένο τυρί parmigiano (προτιμήστε να πάρετε κάποιο “ώριμο”, ψημένο κομμάτι και να το τρίψετε μόνοι σας, στο χέρι)
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, ανάλογα με τα γούστα
- πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα
Τι χρειαζόμαστε:ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- 1 κιλό αλεύρι
- 10 αυγά
- αλάτι
Πως το κάνουμε:ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
3. Βάζω δύο δάχτυλα μέσα στα αυγά και κάνω συνεχόμενους κύκλους να απορροφήσει το αλεύρι όσο περισσότερο αυγό μπορεί (εναλλακτικά το κάνουμε με ένα κουτάλι).5. Την τυλίγω καλά σε μεμβράνη να μη παίρνει αέρα και την αφήνω να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα.7. Κάνω κυματα με τη ζύμη (σαν να τη διπλώνω κάπως-δηλαδή αφήνω μια μικρή επιφάνεια κάτω, φερνω την αλλη από πάνω συνεχόμενα). Τέλος, κόβω σε ροδέλες ανάλογα πόσο χονδρό θέλω να ναι το ζυμαρικό μου.
- Πως το κάνουμε:
2. σε ένα ευρύχωρο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα λιώνουμε το βούτυρο μέσα στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας κάθε τόσο και προσθέτοντας μία μικρή τσιμπιά μοσχοκάρυδο.
3. Ρίχνουμε τα φρέσκα ζυμαρικά στη κατσαρόλα με το βραστό νερό και τα βράζουμε, ανακατεύοντάς τα στην αρχή και ανά κάποια διαστήματα στη συνέχεια. Είναι φρέσκα ζυμαρικά, θα βράσουν πολύ γρήγορα.
4. Διακόπτουμε (όπως πάντα, ακαριαία, απότομα, ρίχνοντας ένα ποτήρι κρύο νερό βρύσης στην κατσαρόλα) τον βρασμό των φετουτσίνε, όταν αυτές “κρατούν” ακόμη αρκετά στα δόντια, να είναι αρκετά “al dente”, δηλαδή.
7. Ανακατεύουμε καλά να απλωθεί η κρέμα γάλακτος παντού, καλύπτοντας τα ζυμαρικά με ένα λεπτό στρώμα κρέμας,
8. προσθέτουμε το τριμμένο τυρί parmigiano (δείτε “Μυστικά” [1]), και ανακατεύουμε και πάλι τις φετουτσίνε. Όπως το τυρί θα λιώνει, θα γαλακτοματοποιηθεί με τα υγρά (κρέμα γάλακτος, λιωμένο βούτυρο) και θα σχηματίσουν μία απαλή και πλούσια κρεμούλα, που θα αγκαλιάσει τις φετουτσίνε. Αλατίζουμε ανάλογα με τα γούστα (αφού δοκιμάσουμε, υπάρχει και το parmigiano, έτσι ; )