Γλώσσες Μeuniere
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Περιγραφή
Mια πολύ απλή συνταγή για γλώσσες από τη γαλλική κουζίνα.Τι χρειαζόμαστε:
- 2 μεσαία φιλέτα γλώσσας
- 80 γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλεύρι
- ½ λεμόνι φιλεταρισμενο, ή το χυμό του
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Αρτίζουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 30 γρ. βούτυρο και το ελαιολαδο. Τηγανιζουμε τα φιλέτα μεχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
- Βγάζουμε τα φιλέτα απο το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά. Πέταμε το τηγανόλαδο και καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Το αφήνουμε να κάψει μέχρι να πάρει ένα ελαφρό καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το χυμό λεμόνι/φιλέτα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε την σαλτσα για 2-3 λεπτα και την ρίχνουμε πάνω στα φιλέτα.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Λίγα μυστικά ακόμα