Λαδερό ανάμεικτο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Περιγραφή
Ένα καλοκαιρινό φαγάκι, ελαφρύ και πολύ γρήγορο στην προετοιμασία του.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό φασολάκια πλατιά
- 1/2 κιλό αρακά
- 1/2 κιλό μπάμιες κατεψυγμένα
- 5-6 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 4-5 πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
- 4-5 κολοκυθάκια καθαρισμένα μικρά ολόκληρα
- 3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο χωρισμένες στη μέση
- 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 1/2 νεροπότηρο κρασί λευκό
- 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ.σούπας μαιντανό ξερό
- αλάτι-πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Παίρνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα. Στη μία άκρη τα φασολάκια, στην άλλη τον αρακά, στην άλλη τις μπάμιες(αυτό το κάνουμε για κάποιους που τρώνε μόνο ένα από αυτά τα λαχανικά).
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τα καρότα εδώ κι εκεί.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 5 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτουμε το κονκασέ,τον πελτέ διαλύμενο σε λίγο νερό,τον μαιντανό,αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτά και περιχύνουμε τη σάλτα πάνω στα λαχανικά στο ταψί.Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να έχουν πιει το νεράκι τους, περίπου 2 ώρες.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Λίγα μυστικά ακόμα