Μοσχάρι μπουργκινιόν

Περιγραφή

Ενα πολύ νόστιμο φαγητό με λεπτή γεύση, κατάλληλο για τραπέζι και όχι μόνο.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 3-4 καρότα κομμενα σε χοντρές ροδέλες
  • 200 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και κατεψυγμένα)
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού μανιτάρια (χρησιμοποιήστε της κονσέρβας τα ολόκληρα για καλύτερη εμφάνιση)
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι - πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζετε σε μέτρια φωτιά το κρέας να ροδίσει για 5 περίπου λεπτά.
  2. Προσθέτετε τα χορταρικά (κρεμμύδια, μανιτάρια, καρότα, φύλλο δάφνης) και συνεχίζετε το ανακάτεμα άλλα 5 λεπτά.
  3. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  4. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά 1 1/2 ώρα μέχρι να πιεί το ζουμί και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του
  5. Αν χρειστεί προσθέστε λίγο νεράκι κατά τη διάρκεια του βρασμού.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com