Αργοψημένο αρωματικό χοιρινό

Περιγραφή

Εύκολο και χωρίς κούραση χοιρινό για μεγάλα τραπεζώματα.

Τι χρειαζόμαστε:

 • 3 kg ή περισσότερα χοιρινή σπάλα με το δέρμα
 • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
 • 3 κουταλιές ξίδι
 • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη)
 • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο
 • 1 κουταλάκι μπούκοβο

Πως το κάνουμε:

 1. Υπολογίζετε 24 ώρες πριν το σερβίρετε. Άρα, αν οι καλεσμένοι σας πρόκειται να έρθουν αύριο στις 21:00, σήμερα στις 20:00 βάζετε τον φούρνο σας να κάψει στην υψηλότερη θερμοκρασία του. 
 2. Παίρνετε το χοιρινό και χαράζετε με μαχαίρι μπακλαβαδωτά το δέρμα του. 
 3. Ανακατεύετε στο μούλτι τα υλικά μέχρι να γίνουν μία πάστα και με τα χέρια σας αρχίζετε να αλείφετε μόνο την επιφάνεια του δέρματος, προσπαθώντας να εισχωρήσει όσο το δυνατό περισσότερο υλικό μέσα στις χαρακιές που έχετε κάνει. 
 4. Αφήστε περίπου 1.5 κουταλιά υλικό, που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
 5.  Παίρνετε ένα ταψί (λαμαρίνα) και τοποθετείτε πάνω του μια σχάρα. Πάνω σε αυτή βάζετε το χοιρινό με το δέρμα προς τα πάνω. Τοποθετείτε το ταψί με τη σχάρα και το κρέας στο φούρνο (δεύτερη θέση από κάτω) και το αφήνετε για ακριβώς μισή ώρα. 
 6. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 100 C. Στη συνέχεια βγάζετε το κρέας απο το φούρνο (μαζί με το ταψί και την σχάρα), το γυρίζετε (με προσοχή) έτσι ώστε το δέρμα να έρθει τώρα απο κάτω και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι-ξύδι-αρωματικά. 
 7. Προσοχή, δεν βάζουμε αλάτι. Επιστρέφετε το ταψί-σχάρα-κρέας στο φούρνο, στην ίδια θέση, και για τις επόμενες 23 ώρες το ξεχνάτε. 
 8. Μισή ώρα πριν το σερβίρετε, το γυρίζετε και πάλι με το δέρμα προς τα πάνω, δυναμώνετε το φούρνο στους 250 C και το αφήνετε να πάρει ένα καλό χρώμα. Προσοχή, αρπάζει εύκολα.
 9. Αφαιρείτε με μαχαίρι την τραγανή κρούστα και σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα. (Με την κρούστα απο δίπλα)

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com