Δώδεκα χρόνια στη Χρυσή Αυγή, τα ράμματα και η αυστηρή εκπαίδευση. 

Διαβάστε την εμπειρία πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής στην οργάνωση

Δώδεκα χρόνια στη Χρυσή Αυγή δεν ήταν λίγα Ένα πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής ανοίγει την καρδιά του σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο "Βήμα της Κυριακής" για την προϋπηρεσία στο κόμμα


Δεκαπέντε ράμματα ήταν το παράσημο που πήρε από τους ξυλοδαρμούς στους οποίους πήρε μέρος σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στην οργάνωση. Τα άλλα παράσημα που απέσπασε από τον κ. Μιχαλολιάκο δεν μετρούν, γιατί ο ίδιος τα έδινε σε όλα τα πρωτοπαλίκαρά του.


Αυτοί που ξέρουν από μέσα τη Χρυσή Αυγή λένε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος σιχαίνεται τον αριθμό 2. Είναι ο αριθμός αυτών που διώχνει όταν δεν αναδεικνύονται σωστοί για την οργάνωση, την οποία ελέγχει εδώ και μία δεκαετία. Όλα άλλωστε τα μέλη της Χρυσής Αυγής που εκδιώχτηκαν για κάποιο λόγο και μετά από ξυλίκια (όπως τα αποκαλούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής) έχουν καθόλου τυχαία ράμματα στο πρόσωπο.


Η πρώτη σημαντική αποχώρηση μελών έγινε τον Νοέμβριο του 1990, όταν τότε Νο 2 ήταν ο κ. Περδικάρης. Ο κυριότερος λόγος της αποχώρησής του ήταν το 1980, καθώς ήθελε τη Χρυσή Αυγή περισσότερο ως ένα κέντρο ναζιστικών μελετών. Αντιθέτως, ο κ. Μιχαλολιάκος είχε αρχίσει από τότε τις πολιτικές βλέψεις.
Μετά από χρόνια οι δύο άντρες ξανασυναντήθηκαν, ωστόσο ποτέ δεν πήρε τη θέση που είχε πριν.


Η δεύτερη διάσπαση έγινε το 1998 όταν ο κ. Γιαννόπουλος έφυγε παίρνοντας μαζί του μία ομάδα Χρυσαυγιτών, κατηγορώντας παράλληλα τον αρχηγό ότι είχε καταντήσει τη Χρυσή Αυγή "έναν ακροδεξιό αχταρμά συλλογής ψήφων".


Η τρίτη διάσπαση έγινε λίγα χρόνια αργότερα όταν ο τότε Νο 2 του κόμματος κ. Ανδρουτσόπουλος, δημιούργησε μία οργάνωση μέσα στην οργάνωση με το όνομα "Χρυσοί Αετοί". Το καλοκαίρι του 1998, ο "Περίανδρος" βρίσκεται φυγόδικος και κατηγορούμενος για επίθεση σε αριστερούς φοιτητές. Παραδόθηκε στις αρχές του 2005 και παρ'ότι καταδικάστηκε για 2 απόπειρες ανθρωποκτονίας, έμεινε στις φυλακές μόνο για 5 χρόνια.


Η αυστηρή διαπαιδαγώγηση
Όποιος περνούσε το κατώφλι των κεντρικών γραφείων υποχρεούνταν, σύμφωνα με το παλιό μέλος να χαιρετίσει ναζιστικά.
"Υψωμένο το χέρι στις 90 μοίρες. Μας έλεγαν αυτά που θέλαμε να ακούσουμε. Πατρίδα, Αρχαία Ελλάδα, υποεροχή των Ελλήνων. Πωρωθήκαμε όλοι", λέει ο ίδιος και συμπληρώνει: "Μας πρότειναν να διαβάζουμε βιβλία, όπως "Ο Αγών μου". Στελέχη που πλέον έχουν αποσκιρτήσει σημειώνουν ότι η Χρυσή Αυγή είχε πάντα θέματα γερμανοπληξίας.


Η φρουρά του αρχηγού
Ο αρχηγός διαθέτει πιστούς σε αυτόν Χρυσαυγίτες, κάτι σαν προσωπική φρουρά που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης από τα κόκκινα τζόκεϊ ή τα μπλουζάκια που φορούν. Τον ακολουθούν σχεδόν από πίσω, όπως και στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.


Άλλωστε τη Χρυσή Αυγή στελεχώνουν άτομα "από όπου μπορείς να φανταστείς. Από δεξιές οικογένειες, από οικογένειες αριστερών, από φτωχιές και πλούσιε επίσης. Άτομα που θέλουν να καλυφθούν ως προσωπικότητες, να βγάλουν τα προβλήματά τους. Υπήρχαν και συνειδητοποιημένοι που πίστεψαν σε συγκεκριμένες ιδέες, όπως πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, αλλά η οργάνωση τους κατέστρεψε μάλλον, μαζί με όσα πίστεψαν".

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com