Κολοκυθάκια γεμιστά
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Περιγραφή
Ευκολα και γρηγορα, πεντανοστιμα γεμιστα κολοκυθακια με κιμα και ρυζι και με σως αυγολεμονοΤι χρειαζόμαστε:
- κολοκυθακια - περιπου 10 - μια στρωση μεγαλης κατσαρολας
- 500 γρ. κιμας μοσχαρισιος
- ρυζι - περιπου 2-3 κσ.
- βουτυρο - περιπου μισο βιταμ 125-150γρ.
- 1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
- ανιθος - 1/2 ματσακι ψιλοκομενο
- αλατι
- πιπερι
- 1 αυγο
- 1 λεμονι
- γιαουρτακι
Πως το κάνουμε:
- Πλενουμε και ξυνουμε τα κολοκυθακια εξωτερικα με ενα μαχαιρι και τα τρυπαμε στην μεση (βγαζουμε το εσωτερικο τους με το καταληλο εργαλειο).
- Σε ενα μπολ βαζουμε τον κιμα, το κρεμυδι, τον ανιθο το ρυζι, το αλατι και το πιπερι και ζυμωνουμε.
- Το μειγμα το βαζουμε μεσα στα κολοκυθια πατωντας ελαφρια. Αν μεινει απο το μειγμα το πλαθουμε σε μπαλακια και μαζι με τα κολοκυθια τα βαζουμε στην κατσαρολα.
- Βαζουμε το βουτιρο κομενο σε μικρα κοματακια. Αλατοπιπερονουμε απο πανω και τα βαζουμε σε δυνατη φωτια (το ματι στο 10 στο δικο μου) περιπου 5 λεπτα χωρις νερο να σωταριστουν με το βουτιρο.
- Μετα καλυπτουμε με νερο οσοτου να καλυφθουν περιπου τα κολοκυθια περιπου 2 ποτηρια μεγαλα του νερου. Χαμηλωνουμε την φωτια (το ματι στο 6 στο δικο μου) και τα ψηνουμε για περιπου 50-60 λεπτα μεχρι να δεσει το ζουμι τους.
- Λιγο πριν τα βγαλουμε ετοιμαζουμε το αυγολεμονο και το ριχνουμε μεσα. Περιμενουμε να παρει μια βραση 2 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια.
- Σερβιροντε απαραιτητως με γιαουρτακι στο πλαι.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com