Κολοκυθάκια γεμιστά

Περιγραφή

Ευκολα και γρηγορα, πεντανοστιμα γεμιστα κολοκυθακια με κιμα και ρυζι και με σως αυγολεμονο

Τι χρειαζόμαστε:

  • κολοκυθακια - περιπου 10 - μια στρωση μεγαλης κατσαρολας
  • 500 γρ. κιμας μοσχαρισιος
  • ρυζι - περιπου 2-3 κσ.
  • βουτυρο - περιπου μισο βιταμ 125-150γρ.
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
  • ανιθος - 1/2 ματσακι ψιλοκομενο
  • αλατι
  • πιπερι
  • 1 αυγο
  • 1 λεμονι
  • γιαουρτακι

Πως το κάνουμε:

  1. Πλενουμε και ξυνουμε τα κολοκυθακια εξωτερικα με ενα μαχαιρι και τα τρυπαμε στην μεση (βγαζουμε το εσωτερικο τους με το καταληλο εργαλειο).
  2. Σε ενα μπολ βαζουμε τον κιμα, το κρεμυδι, τον ανιθο το ρυζι, το αλατι και το πιπερι και ζυμωνουμε.
  3. Το μειγμα το βαζουμε μεσα στα κολοκυθια πατωντας ελαφρια. Αν μεινει απο το μειγμα το πλαθουμε σε μπαλακια και μαζι με τα κολοκυθια τα βαζουμε στην κατσαρολα.
  4. Βαζουμε το βουτιρο κομενο σε μικρα κοματακια. Αλατοπιπερονουμε απο πανω και τα βαζουμε σε δυνατη φωτια (το ματι στο 10 στο δικο μου) περιπου 5 λεπτα χωρις νερο να σωταριστουν με το βουτιρο.
  5. Μετα καλυπτουμε με νερο οσοτου να καλυφθουν περιπου τα κολοκυθια περιπου 2 ποτηρια μεγαλα του νερου. Χαμηλωνουμε την φωτια (το ματι στο 6 στο δικο μου) και τα ψηνουμε για περιπου 50-60 λεπτα μεχρι να δεσει το ζουμι τους.
  6. Λιγο πριν τα βγαλουμε ετοιμαζουμε το αυγολεμονο και το ριχνουμε μεσα. Περιμενουμε να παρει μια βραση 2 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια.
  7. Σερβιροντε απαραιτητως με γιαουρτακι στο πλαι.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com