Pasta all' amatriciana
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Περιγραφή
Η πιο γνωστή συνταγή όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πήρε το όνομα της απο την πόλη Αmatrice. Η συνταγή των "5Ρ": Pasta, Pancetta, Pomodoro, Peperoncino, Pecorino (=Πάστα, Πανσέτα, Ντομάτα, Πιπεριά, Πεκορίνο). Πεντανόστιμη και πανεύκολη
Τι χρειαζόμαστε:
- 320gr bucatini ή penne
- 120gr πανσέτα κομένη σε μικρά κυβάκια
- 250gr ώριμες ντομάτες (μπορείτε και σάλτσα ντομάτας, αλλά αυτή που έχει και κομμάτια μέσα)
- Μισή κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κρεμμύδια
- 4-5 φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Πως το κάνουμε:
- Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μεσαία φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αφού προσθέτουμε και τις ντομάτες, αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε, όσοι θέλουν, και τον βασιλικό και αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στη φωτιά. Στο τέλος αφαιρούμε και το σκόρδο και τον βασιλικό.
- Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε την πανσέτα και την καυτερή πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε μόνο με το λίπος της πανσέτας.
- Εν συνεχεία, ενώνουμε όλα τα υλικά και αλατίζουμε.
- Συγχρόνως βράζουμε το νερό για τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε "al dente". Το νερό να είναι σωστά αλατισμένο!!!
- Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με την σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε να "ξεκουραστούν"για 1-2 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε με pecorino.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Λίγα μυστικά ακόμα