Fish-sticks (Μπακαλιάρος πανέ)

Περιγραφή

Αν δεν θέλετε πια να αγοράζετε fish sticks φτιάξτε τα μονοι σας πολύ απλα!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα ή ξαλμυρισμένα.
  • 1-2 αυγά
  • αλεύρι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλάκια πάπρικα γλυκειά
  • 1 κουταλάκι πάπρικα καυτερή
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Πως το κάνουμε:

  1. Παίρνετε τα φιλέτα και αφού έχουν ξεπαγώσει / ξαλμυριστεί τα αλατίζετε ελαφρώς. Τα αφήνετε 10 λεπτά να τα πιάσει το αλάτι και έπειτα τα πιέζετε ανάμεσαστα χέρια σας να φύγουν τα επιπλέον υγρά.
  2. Κατόπιν κόβετε το καθ'ένα σε 4 κομμάτια περίπου, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν.
  3. Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνετε να κάψει.
  4. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι (μισό κουταλάκι) μέσα στο μπωλ με την τριμμένη φρυγανιά.
  5. Περνάτε κάθε κομμάτι απο το αλεύρι, μετά απο αυγό και τέλος απο τη φρυγανιά και τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και απο τις 2 πλευρές.
  6. Βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζετε ένα συνοδευτικό της αρεσκείας σας!!
Καλή όρεξη!!


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com