Λαζάνια Αλ φόρνο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/4 κούπας λάδι
- 1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
- 1 μικρό καρότο τριμμένο
- 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό κιμά
- 1/3 κούπας κρασί άσπρο
- αλάτι,πιπέρι
- 800γρ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
- 400γρ. χυμό ντομάτας
- 1/4 κούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 1/2 κούπας γάλα ζεστό
- 100γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 πακέτο λαζάνια (500γρ.)
- 400γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Πως το κάνουμε:
- Σε μία κατσαρόλα ζεστένετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο να μαραθούν.
- Προσθέτετε τον κιμά και σοτέρετε τον ανακατεύοντας ώσπου να φύγουν τα υγρά του.
- Προσθέτετε το κρασί και το πιπέρι και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
- Ρίξτε την ντομάτα, σκεπάστε και σιγοβράστε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Αφήστε την να κρυώσει.
- Στο μεταξύ λιώστε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι 1 λεπτό.
- Προσθέστε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράζετε ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ.
- Προσθέστε το έμενταλ και την παρμεζάνα,ανακατέψτε λίγο πάνω στη φωτιά, να λιώσουν τα τυριά και κατεβάστε.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε μπόλικο νερό, αλάτι και 3 κουταλιές λάδι να βράσει.
- Ρίξτε τα λαζάνια σε δόσεις και ζεματίστε τα 4 λεπτά.
- Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε μια άλλη κατσαρόλα με κρύο νερό να κρυώσουν λίγο.
- Στραγγίστε κι ακουμπήστε τα σε βαμβακερές πετσέτες να στεγνώσουν.
- Σε ένα πυράντοχο σκεύος 35Χ40εκ. στρώστε πέντε στρώσεις λαζάνια εναλλάσοντας τα με τις ίδιες στρώσεις σάλτσας,κιμά,μπεσαμέλ και μοτσαρέλας.
- Ψήστε τα λαζάνια στους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
- Αφήστε τα να σταθούν 5 λεπτά πριν τα κόψετε για να τα σερβίρετε.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Λίγα μυστικά ακόμα