Βοσκιανό παραδοσιακό
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Περιγραφή
Παραδοσιακή συνταγή που με άλλα ονόματα και μικρές παραλλαγές την βρίσκουμε σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. χοιρινό το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
- 500 γρ. κατσίκι ή αρνί το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
- 500 γρ. μοσχάρι το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές.
- 700 γρ. κεφαλογραβιέρα Κρήτης κομμένη σε μπαστουνάκια
- 4 πράσινες πιπεριές κομμένες σε 8 κομμάτια η κάθε μία
- 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε 8 κομμάτια το κάθε ένα
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2-3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
- 2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 2-3 κλαράκια αρισμαρί (δενδρολίβανο)
- Αλάτι/ πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Από το προηγούμενο βράδυ σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το κρασί, με το ελαιόλαδο, τα κλαράκια της ρίγανης, του θυμαριού και του δενρολίβανου και ρίχνουμε μέσα όλα τα κρέατα.
- Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
- Στραγγίζουμε το κρέας και κρατάμε τη μαρινάδα
- Κόβουμε 8 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα.
- Μοιράζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το τυρί.
- Προσθέτουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε κάθε πακετάκι ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας από τη μαρινάδα και κλείνουμε καλά το πακετάκι για να μη φεύγει ο ατμός.
- Βάζουμε τα πακετάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Λίγα μυστικά ακόμα