Το Facebook προσφέρει την ίδια απόλαυση με το σεξ!
Εάν μέχρι τώρα πιστεύατε ότι απόλαυση είναι ένα ωραίο πιάτο φαγητό, ένας καλός μισθός ή το σεξ, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έρχεται να βάλει στη λίστα σας άλλη μια δραστηριότητα... τοFacebook.
Ερευνητές αποκάλυψαν ότι η ικανοποίηση που δίνει το Facebook και το Twitter μπορεί να είναι η ίδια με αυτή που δίνει το σεξ! Οι συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος, σύμφωνα με τους ερευνητές του Χάρβαρντ, αποκάλυψαν ότι είναι τόσο μεγάλη η απόλαυση που τους προσφέρει το «σερφάρισμα» στο Facebook που δε θα τους ένοιαζε να χάνουν χρήματα για να το κάνουν.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου χρησιμοποίησε ένα μαγνητικό τομογράφο και παρακολούθησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα ατόμων τα οποία κλήθηκαν να μιλήσουν για πεποιθήσεις και διάφορες σκέψεις τους. Η έρευνα έδειξε ότι υπήρξε αυξημένη δραστηριότητα στο σύστημα της ντοπαμίνης, της περιοχής που συνδέεται με το αίσθημα ανταμοιβής που προσφέρει το σεξ, ένα καλό γεύμα ή τα χρήματα.
Αυτό σύμφωνα με την έρευνα προέρχεται από το γεγονός ότι οι άνθρωποι νιώθουν πολύ καλά όταν μιλούν για τον εαυτό τους, τόσο καλά όσο κάνουν σεξ...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com