Lazania di verdura

Περιγραφή

Εύκολη, γεστικότατη, χορταστική και νηστίσιμη συνταγή!!! ιδακικό συνοδευτικό για κρέας σε τραπέζια...

Τι χρειαζόμαστε:

  • φύλλα λαζάνια με σπανάκι
Για την γέμιση:
  • 1/2 ποσότητα μαργαρίνη λαιτ
  • 2-3 Μελιτζάνες σε ροδέλλες
  • 4-5 κολοκυθάκια σε ροδέλλες
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 κιλό ανάμεικτα λαχανικά κατεψ.
  • 1-2 ντομάτες σε ροδέλλες
  • λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κοκκ. πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικων για κοκκινιστά
Για την μπεσαμέλ:
  • 12 κουτ.της σούπας αλεύρι
  • νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Πως το κάνουμε:

  1. Σ'ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι βάζουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
  2. Βάζουμε τα λαχανικά και τα μπαχαρικά και τον κύβο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνουν (ο χρόνος εξαρτάται από την εστία και την θερμοκρασία).
  3. Τραβάμε από τη φωτιά και σε ένα ταψάκι απλώνουμε τα φύλλα λαζανιών την μισή γέμιση, τις ροδέλλες ντομάτας και λίγη μπεσαμέλ.
  4. Ξανά από πάνω λαζάνια, την υπόλοιπη γέμιση, τη ντομάτα, την μπεσαμέλ και λίγη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά της ώρας περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θέλετε τη νηστίσιμη εκδοχή προτείνω τα εξής: η μπεσαμέλ μπορεί να είναι έτοιμη( ή σπιτική) που φτιάχνεται με γάλα ταιριάζει απόλυτα ενδιάμεσα στις στρωσεις να βάλετε τυρί φέτα!! και βέβαια απο πάνω τυρί τριμμένο για να κάνει κρούστα. Συνοδεύει: σουβλάκια κοτόπουλου με πολύχρωμες πιπεριές και πουρέ, χοιρινό κρέας. Πριν την στρώση της μπεσαμέλ μπορείτε να βάλετε κιμά μαγειρεμένο. Προσοχή!ο κύβος πρέπει να είναι της knorr ο αγρόκηπος μπαχαρικά και μυρωδικά για κοκκινιστά δίνει άλλη γεύση!!


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com