Βακαλάος φούρνου με ρύζι και μυρωδικά!

Περιγραφή

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάχνετε το βακαλάο!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό βακαλάος ξαρμυρισμένος
  • 1 φλ. ρύζι (καρολίνα)
  • 2-3 κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι
  • μαϊντανός και άνιθος
  • χυμός από 2-3 ντομάτες φρέσκιες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα, μέχρι να πάρουν μια βράση.
  2. Τοποθετούμε σε ταψί το βακαλάο και το ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε νερό με το μάτι όσο χρειαστεί.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250, χαμηλώνοντας στους 200 όταν αρχίσει να βράζει.
  4. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το ρύζι για να μην ξεραθεί, και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ο βακαλάος είναι χοντρός τον ψήνουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε αργότερα το ρύζι.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com