Κολοκυθάκια στιφάδο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο κολοκυθάκια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • 2 κουτ. ξίδι
  • 2 ντομάτες
  • δαφνόφυλλο - δεντρλίβανο - αλάτι - πιπέρι - γαρύφαλλο - κανέλα

Πως το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στενόμακρες φέτες και τα ραντίζουμε με το ξιδι.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε φέτες οπως και το σκόρδο.
  3. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, προσθετουμε τα κολοκυθάκια και όλα τα μυρωδικά και τα σωτάρουμε ελαφρά.
  4. Κόβουμε κομματάκια την ντομάτα και τη ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας τα όλα μαζι.
  5. Ρίχνουμε το αλάτι και λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μαζί με τα κολοκυθάκια και πατάτες.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com