Ξεκίνησε σαν χόμπι αλλά τελικά κατέληξε εμμονή. Η κατασκευή του μεγαλύτερου μοντέλου σιδηροδρόμου από τον Μπρους Γουίλιαμς Ζακανίνο, ο οποίος κατάφερε 
να πραγματοποιήσει το όνειρό του, μέσα στο υπόγειο του σπιτιού του στο Φλέμινκτον του Νιού Τζέρσεϊ είναι γεγονός.

Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό δημιούργημα, με όνομα Νόρθλαντς, χρειάστηκε 16 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί, και ο δημιουργός του μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται για τα 8 μίλια διαδρομής που διασχίζουν τα 100 τρένα του, αλλά και γι τις 400 γέφυρες που συμπληρώνουν την κατασκευή.

Μάλιστα, το εν λόγω σιδηροδρομικό μοντέλο κοσμούν περισσότερα από 3.000 κτίρια μινιατούρες, τα οποία βρίσκονται σε υποτιθέμενα χωριά κ πόλεις, 50.000 δέντρα και γέφυρες που εκτείνονται σε μεγάλα φαράγγια.

Αυτό βέβαια που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες, είναι η ρεαλιστική απόδοση της κατασκευής αλλά και το γεγονός ότι όλα είναι φτιαγμένα απ το χέρι του ίδιου του ιδιοκτήτη.

Ο Μπρους δηλώνει κατενθουσιασμένος από την θερμή αποδοχή του κόσμου, ενώ σχόλια όπως «αποτελεί ένα από τα θαύματα του κόσμου» του χαρίζουν ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση.



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com