Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 20/04/2012
Βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο και στη Μακεδονία καθώς και σε περιοχές του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας, με εντονότερα φαινόμενα στα ορεινά, και βελτιωμένο καιρό στην υπόλοιπη χώρα με λίγες νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 22 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό δε θα ξεπερνά σε ένταση τα 6 μποφόρ.

Καλό καιρό με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς. Μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, με εξασθένηση το βράδυ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό, με εξασθένηση το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com