Μελιτζάνες Παπουτσάκι
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 μελιτζανες
- 1/2 κιλο κιμα μοσχαρισιο
- 1 κρεμυδι μεγαλο
- 1 πιπερια κοκκινη η πρασινη
- Σαλτσα ή φρεσκιες Ντοματες
- Σκορδο (προαιρετικα)
- Αλατι
- Πιπερι
- Ζαχαρη
- Δαφνη (προαιρετικα)
Πως το κάνουμε:
- Εχουμε κοψει τις μελιτζανες στη μεση κατα το μηκος τους και τις εχουμε προτηγανισει ελαφρως.
- Σωταρουμε το κρεμυδι με τις πιπεριες αφου τα εχουμε ψιλοκοψει
- Επειτα ριχνουμε τον κιμα και τον αφηνουμε να παρει χρωμα ριχνοντας του αλατι και πιπερι.
- Αφου εχει στεγνωσει ελαφρως ο κιμας ριχνουμε την σαλτσα χαμηλωνοντας την φωτια κατα το μισο.
- Ριχνουμε ξανα αλατι, λιγο πιπερι σκορδο κι ενα κουταλακι ζαχαρη και δαφνη αν προτιματε.
- Το αφηνουμε μεχρι να βρασει ο κιμας. Καλο ειναι να εχει λιγο ζουμακι στο τελος του ο κιμας, να μην ειναι σκετο το κρεας αλλα να υπαρχει σαλτσα.
- Επειτα περνουμε τις μελιτζανες και τις σκαβουμε μ' ενα κουταλι ωστε να δωσουμε ενα σχημα βαρκας στο οποιο 8α μπει μεσα ο κιμας.
- Λαδωνουμε ελαφρως το ταψι μας και γεμιζουμε μια μια τις μελιτζανες με τον κιμα.
- Απο πανω καλο ειναι να βαλουμε και μια φετα ντοματα ετσι ωστε να μην αρπαξει ο κιμας και να τραβα τα υγρα της ντοματας μας.
- Το βαζουμε στον φουρνο μας που εχουμε προθερμανει απο πριν στους 200.
- Μολις βρασει η μελιτζανα, διοτι ο κιμας ειναι ηδη ετοιμος, βγαζουμε το φαγητο προς καταναλωση
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Λίγα μυστικά ακόμα