Μελιτζάνες Παπουτσάκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μελιτζανες
  • 1/2 κιλο κιμα μοσχαρισιο
  • 1 κρεμυδι μεγαλο
  • 1 πιπερια κοκκινη η πρασινη
  • Σαλτσα ή φρεσκιες Ντοματες
  • Σκορδο (προαιρετικα)
  • Αλατι
  • Πιπερι
  • Ζαχαρη
  • Δαφνη (προαιρετικα)

Πως το κάνουμε:

  1. Εχουμε κοψει τις μελιτζανες στη μεση κατα το μηκος τους και τις εχουμε προτηγανισει ελαφρως.
Για τον Κιμα
  1. Σωταρουμε το κρεμυδι με τις πιπεριες αφου τα εχουμε ψιλοκοψει
  2. Επειτα ριχνουμε τον κιμα και τον αφηνουμε να παρει χρωμα ριχνοντας του αλατι και πιπερι.
  3. Αφου εχει στεγνωσει ελαφρως ο κιμας ριχνουμε την σαλτσα χαμηλωνοντας την φωτια κατα το μισο.
  4. Ριχνουμε ξανα αλατι, λιγο πιπερι σκορδο κι ενα κουταλακι ζαχαρη και δαφνη αν προτιματε.
  5. Το αφηνουμε μεχρι να βρασει ο κιμας. Καλο ειναι να εχει λιγο ζουμακι στο τελος του ο κιμας, να μην ειναι σκετο το κρεας αλλα να υπαρχει σαλτσα.
  6. Επειτα περνουμε τις μελιτζανες και τις σκαβουμε μ' ενα κουταλι ωστε να δωσουμε ενα σχημα βαρκας στο οποιο 8α μπει μεσα ο κιμας.
  7. Λαδωνουμε ελαφρως το ταψι μας και γεμιζουμε μια μια τις μελιτζανες με τον κιμα.
  8. Απο πανω καλο ειναι να βαλουμε και μια φετα ντοματα ετσι ωστε να μην αρπαξει ο κιμας και να τραβα τα υγρα της ντοματας μας.
  9. Το βαζουμε στον φουρνο μας που εχουμε προθερμανει απο πριν στους 200.
  10. Μολις βρασει η μελιτζανα, διοτι ο κιμας ειναι ηδη ετοιμος, βγαζουμε το φαγητο προς καταναλωση

Λίγα μυστικά ακόμα

Κατα το μεσο του ψησιματος μπορουμε να προσθεσουμε τριμμενο τυρι αν θελουμε. Στην φωτο εχω βαλει παρμεζανα, ξερω πως παραποιω λιγο την συνταγη αλλα αν δε βαλεις φαντασια σε οτι αφορα την τεχνη τοτε τι κανεις? Επεισης το ξισμα απο τις μελιτζανες που βγαλαμε αντι να το πεταξουμε μπορουμε να κανουμε μια πολυ ωραια και γρηγορη μελιτζανοσαλατα..


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com