Εύκολο ρολό με κιμά

Περιγραφή

Νοστιμότατο ρολό με κιμά και κεφαλοτύρι ραντισμένο με μουστάρδα και κέτσαπ και περιτρυγυρισμένο με πατατούλες



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 2-3 φέτες ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 5-6 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 αυγό
  • λίγο μαιντανό
  • όσες πατάτες θέλετε
  • 3-4 κουταλιές μουστάρδα
  • 3-4 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι μίγμα μυρωδικών για μπιφτέκια
  • αλάτι
  • λίγο βούτυρο για άλλειμμα στο ταψί

Πως το κάνουμε:

  1. Αναμιγνύω στο μπλέντερ τεμαχισμένα το κρεμύδι, το σκόρδο, το μαιντανό και την ψίχα ψωμιού με λίγο νερό, ώστε να μπορούν να πολτοποιηθούν.
  2. Ρίχνω μέσα στον κιμά το ως άνω μίγμα, το αλάτι, το μίγμα μπαχαρικών και το αυγό και τα ανακατεύω.
  3. Αφήνω λίγο το μίγμα να δέσει και καθαρίζω τις πατάτες.
  4. Κόβω τις πατάτες και τις βάζω σε βαθύ τάπερ όπου τις ανακατεύω με ένα μίγμα που ετοιμάζω με κέτσαπ και μουστάρδα.
  5. Κρατάω λίγο από χυλό μουστάρδας-κέτσαπ για να ραντίσω το ρολό μου.
  6. Αλείφω το ταψί με βούτυρο και τοποθετώ τον μισό κιμά σε παραλληλόγραμμο σχήμα μέσα στο ταψί.
  7. Σκεπάζω το παραλληλόγραμμό μου με κουταλιές από κεφαλοτύρι και απο πάνω τον καλύπτω με το υπόλοιπο μισό κιμά.
  8. Κλείνω τα πλάγια ζυμώνοντάς τον κιμά σε σχήμα ρολού.
  9. Ρίχνω μέσα στο ταψάκι και τις πατάτες που, όπως είπα, είναι αλλειμμένες με το μίγμα κέτσαπ-μουστάρδα.
  10. Ραντίζω το ρολό με το μίγμα κέτσαπ-μουστάρδας που είχα κρατήσει.
  11. Ψήνω το φαγητό μου σε 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας ή ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και γίνει το ρολό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ρολό αυτό το ανακάλυψα σήμερα και βασίστηκα σε δοκιμασμένες νοστιμιές όπως το μίγμα μπαχαρικών για μπιφτέκια, το κέτσαπ και τη μουστάρδα, χωρίς αυτά δεν εγγυώμαι τη διαφορά από τα γνωστά ρολά. Eπίσης μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση τεμαχισμένα μανιτάρια ή βρασμένα αυγά ή άλλο τυρί ή ακόμη και ζαμπον. Ολα επιτρέπονται στα ρολά κιμα αρκεί να σας αρέσουν. Καλή επιτυχια


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com