Εύκολο ρολό με κιμά
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Περιγραφή
Νοστιμότατο ρολό με κιμά και κεφαλοτύρι ραντισμένο με μουστάρδα και κέτσαπ και περιτρυγυρισμένο με πατατούλεςΤι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκόρδο
- 2-3 φέτες ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- 5-6 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 αυγό
- λίγο μαιντανό
- όσες πατάτες θέλετε
- 3-4 κουταλιές μουστάρδα
- 3-4 κουταλιές κέτσαπ
- 1 κουταλάκι μίγμα μυρωδικών για μπιφτέκια
- αλάτι
- λίγο βούτυρο για άλλειμμα στο ταψί
Πως το κάνουμε:
- Αναμιγνύω στο μπλέντερ τεμαχισμένα το κρεμύδι, το σκόρδο, το μαιντανό και την ψίχα ψωμιού με λίγο νερό, ώστε να μπορούν να πολτοποιηθούν.
- Ρίχνω μέσα στον κιμά το ως άνω μίγμα, το αλάτι, το μίγμα μπαχαρικών και το αυγό και τα ανακατεύω.
- Αφήνω λίγο το μίγμα να δέσει και καθαρίζω τις πατάτες.
- Κόβω τις πατάτες και τις βάζω σε βαθύ τάπερ όπου τις ανακατεύω με ένα μίγμα που ετοιμάζω με κέτσαπ και μουστάρδα.
- Κρατάω λίγο από χυλό μουστάρδας-κέτσαπ για να ραντίσω το ρολό μου.
- Αλείφω το ταψί με βούτυρο και τοποθετώ τον μισό κιμά σε παραλληλόγραμμο σχήμα μέσα στο ταψί.
- Σκεπάζω το παραλληλόγραμμό μου με κουταλιές από κεφαλοτύρι και απο πάνω τον καλύπτω με το υπόλοιπο μισό κιμά.
- Κλείνω τα πλάγια ζυμώνοντάς τον κιμά σε σχήμα ρολού.
- Ρίχνω μέσα στο ταψάκι και τις πατάτες που, όπως είπα, είναι αλλειμμένες με το μίγμα κέτσαπ-μουστάρδα.
- Ραντίζω το ρολό με το μίγμα κέτσαπ-μουστάρδας που είχα κρατήσει.
- Ψήνω το φαγητό μου σε 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας ή ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και γίνει το ρολό.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Λίγα μυστικά ακόμα