Μαγειρίτσα αλά φρικασέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 συκωταριά
  • Έντερα
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 6 μαρουλια χοντροκομμένα
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
  • Χυμό λεμονιού
  • 3 αβγά
  • 2 κ.γ κορν φλάουρ
  • Αλάτι-πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά την συκωταριά και τα έντερα
  2. Ζεματάμε την συκωταριά σε βραστό νερό και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια
  3. Κόβουμε και τα έντερα
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια
  5. Προσθέτουμε την συκωταριά και τα έντερα
  6. Αφού τα γυρίσουμε λίγο στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια,ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν
  7. Αφού βράσουν προσθέτουμε το ρύζι,τον άνηθο και τα μαρούλια,αλατοπιπερώνουμε,συμπληρώνουμε και λίγο νερό αν χρειάζεται και ξαναβράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι
  8. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά,το κορν φλάουρ και τον χυμό των λεμονιών
  9. Ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς
  10. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα ανακινώντας συνεχώς την κατσαρόλα
  11. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει
ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com