Μαγειρίτσα αλά φρικασέ
ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 συκωταριά
- Έντερα
- 1 ποτήρι νερού λάδι
- 6 μαρουλια χοντροκομμένα
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
- Χυμό λεμονιού
- 3 αβγά
- 2 κ.γ κορν φλάουρ
- Αλάτι-πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Πλένουμε καλά την συκωταριά και τα έντερα
- Ζεματάμε την συκωταριά σε βραστό νερό και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια
- Κόβουμε και τα έντερα
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια
- Προσθέτουμε την συκωταριά και τα έντερα
- Αφού τα γυρίσουμε λίγο στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια,ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν
- Αφού βράσουν προσθέτουμε το ρύζι,τον άνηθο και τα μαρούλια,αλατοπιπερώνουμε,συμπληρώνουμε και λίγο νερό αν χρειάζεται και ξαναβράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά,το κορν φλάουρ και τον χυμό των λεμονιών
- Ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς
- Αδειάζουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα ανακινώντας συνεχώς την κατσαρόλα
- Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com