Ο Leuser, ένας τυφλός ουρακοτάγκος από τη Σουμάτρα, τα 13 χρόνια ζωής του επιβίωσε από επίθεση λαθροθηρών, χτυπήματα με αεροβόλο όπλο...αποψίλωση των οικοτόπων και άλλα δεινά.

Τον Φεβρουάριο του 2004 μεταφέρθηκε στο κέντρο διάσωσης άγριας ζωής στο Μεντάν της Σουμάτρας από μέλη της οργάνωσης για την προστασία των ουρακοτάγκων, που τον έσωσαν λίγο πριν τη μεταφορά του στη Τζακάρτα όπου και θα χαριζόταν ως δώρο.

Τον Δεκέμβριο ο Leuser αφέθηκε ελεύθερος στην άγρια φύση και έζησε την καταστροφή των οικοτόπων του για την καλλιέργεια φοινικόδεντρων.

Δύο χρόνια αργότερα αιχμαλωτίστηκε από χωρικούς σε Εθνικό Πάρκο στην κεντρική Σουμάτρα.

Οι διασώστες τον βρήκαν πάλι σε άθλια κατάσταση με ένα κόψιμο 40 εκατοστών στο αριστερό πόδι του και 62 σφαίρες από αεροβόλο όπλο στο σώμα και τα μάτια του.

Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να αφαιρέσουν τις 14 από τις 62 σφαίρες. Το άτυχο ζώο τυφλώθηκε και πλέον ζει σε αιχμαλωσία.

Οι χωρικοί είπαν ότι αιχμαλώτισαν τον ουρακοτάγκο για να τον πουλήσουν, όμως οι διασώστες πιστεύουν ότι πυροβολούσαν το ζώο για πλάκα.

Πέντε άτομα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο για τη βάναυση κακοποίηση του Leuser. Όλοι τους καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκιση.

Τον Ιούλιο του 2010 ο Leuser ζευγάρωσε στο κέντρο διάσωσης με την Gober, που έχει χάσει την όρασή της από καταρράκτη. Το 2011 η Gober γέννησε δυο υπέροχα μωράκια.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com