Μοσχαράκι Marengo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μέτριο καρότο σε φέτες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 1/2 κούπα ζεστό νερό
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κούπα γιαούρτι

Πως το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρετε το κρέας, να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
  2. Ρίξτε στην κατσαρόλα που ήταν το κρέας το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το καρότο και σωτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέστε το κρέας και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γιαούρτι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε ωσότου μαλακώσει το κρέας. Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε το φαγητό να κρυώσει ελαφρά.
  3. Προσθέστε το γιαούρτι και βάλτε την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά να ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να βράσει. Αφαιρέστε τη δάφνη και βάλτε το φαγητό σε πιατέλα.
  4. Γαρνίρετε με πατατούλες τηγανιτές και πασπαλίστε το με λίγο πιπέρι καγιέν.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com