Εσκαλόπ γεμιστά στη γάστρα
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Περιγραφή
Εσκαλόπ σε ρολά, γεμιστά με πιπεριές, μανιτάρια κ.α
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 Εσκαλόπ μοσχαρίσια ή χοιρινά
- 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 πιπεριά πράσινη
- 4 κ.σ μπέικον σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κανονικό
- 2 κεφάλια σκόρδο
- 4 φέτες του τοστ μοτσαρέλα κίτρινη
- 1 αυγό
- Λευκό κρασί
- Φρυγανιά τριμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Δενδρολίβανο
- Ρίγανη
- Λάδι
- Μέλι
Πως το κάνουμε:
- Κόβουμε τις πιπεριές σε τρία μήκη και μετά σε λωρίδες πάχους 1 δάχτυλο.
- Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Χτυπάμε το αυγό.
- Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τις πιπεριές, ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη και έπειτα ρίχνουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και το μπέικον μέχρι να τσιγαριστούν όλα καλά.
- Απλώνουμε τα εσκαλόπ τους βάζουμε στο κέντρο 1 φέτα μοτσαρέλα στο καθένα, όση γέμιση παίρνει, απο 1 κλωναράκι δενδρολίβανο και απο πάνω τα πασπαλίζουμε με την φρυγανιά. Τέλος ρίχνουμε σε όλα πάνω απο μια κουταλιά απο το χτυπημένο αυγό.
- Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή τα τοποθετούμε με το σημείο που κλείνουν στον πάτο τις γάστρας την οποια έχουμε λαδώσει πριν.
- Τοποθετούμε ενδιάμεσα στα εσκαλόπ την υπόλοιπη γέμιση που εχει περισσέψει.
- Αλατίζουμε τα εσκαλόπ και τους ρίχνουμε και λίγη ρίγανη.
- Ρίχνουμε και 1 μικρο ποτήρακι του κρασιού λευκό κρασί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά. Έπειτα ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μεχρι να ψηθούν.
- Αφού τα σερβίρουμε ζεστά ζεστά τους ρίχνουμε απο πάνω λίγο φρέσκο πιπεράκι και μισή κοφτή κουταλιά του γλυκού μέλι στο καθένα.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Λίγα μυστικά ακόμα