Γλώσσες γεμιστές με γαρίδες και σπαράγγια

Περιγραφή

Ντελικάτο και γευστικό πιάτο.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 φιλέτα γλώσσας
  • 10 γαρίδες
  • 1 μαστάκι σπαράγγια
  • 2 λεμόνια (το ξύσμα από το ένα)
  • 2 κ.γ. κορν φλάουερ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Πως το κάνουμε:

  1. Αν έχουμε κατεψυγμένα τα θαλασσινά τα ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Απλώνω τα φιλέτα του ψαριού και καρυκεύω.
  3. Βάζω 2 λεπτά σπαράγγια στην μέση του φιλέτου, από πάνω την γαρίδα και προσθέτω ξύσμα λεμονιού. Ρολάρω και τα κλείνω με οδοντογλυφίδες.
  4. Μέσα σε πυρεξάκι βάζω τα σπαράγγια και τις γαρίδες που περίσσεψαν, ακουμπάω πάνω τους τα ρολάκια του ψαριού, αλατίζω, στύβω το 1 λεμόνι και προσθέτω λάδι και λίγο νεράκι. Καλύπτω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  5. Όσο ζουμάκι περίσσεψε στο πυρέξ το βάζω σε τηγανάκι και αφού πρώτα το δοκιμάσω την οξύτητα, στίβω ένα λεμόνι στο οποίο διαλύω το κόρν φλάουερ. προσθέτω στο ζουμάκι και ανακατεύω μέχρι να δέσει η σαλτσούλα.
  6. Βάζω λίγη σάλτσα στο πιάτο, πάνω βάζω τα ρολάκια που ψαριού (αφού αφαιρέσω τις οδοντογλυφίδες) με σπαράγγια και γαρίδες και περιχύνω με έξτρα σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια έξτρα πράσινη σαλάτα είναι κατάλληλο συνοδευτικό. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο κρόκο κοζάνης (σαφράν) που θα το απογειώσει γευστικά και χρωματικά.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com