Μακαρόνια στο πήλινο!
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Περιγραφή
Ένα όμορφο κυρίως πιάτο που μπορεί να απότελέσει μια έξυπνη λύση σε ένα τραπέζι.Τι χρειαζόμαστε:
- 200 γρ μακαρόνια βίδες ή πέννες ή ριγκατόνι
- σάλτσα Ναπολιτέν
- 250 γρ φέτα
- βούτυρο
- τυρί τριμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά
- Μαΐντανός ψιλοκομμένος
Πως το κάνουμε:
- Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη
- Φτιάχνουμε μια κλασσική σάλτσα ντομάτας όπως θα κάναμε αν είχαμε μια μακαρονάδα Νάπολι
- Βουτυρόνουμε πολυ καλά το πήλινό μας και βάζουμε λίγο τριμένο τυρί στον πάτο.
- Ύστερα, τοποθετούμε τα μακαρόνια, τη σάλτσα, τον μαΐντανό, τη φέτα και την ψιλοκόμμένη πιπεριά και ανακατεύουμε πολύ καλά, για να πάνε τα υλικά παντού.
- Βάζουμε το τριμένο τυρί και καλύπτουμε με αυτό την επιφάνια.
- Τοποθετούμε το πήλινο σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω αντίσταση, για να μην καεί το τυρί αλλά μόνο να λιώσει, στους 160 βαθούς για ένα τέταρτο περίπου.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Λίγα μυστικά ακόμα