Αντιναχτό κοτόπουλο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κοτόπουλο (τεμαχισμένο σε 8-12 κομμάτια, ανάλογα την προτιμηση σας)
  • 2 κιλά πατάτες (μην πω και 3...τίποτα δεν μένει)
  • λάδι για το τηγάνισμα και το τσιγάρισμα
  • 2 φύλλα δάφνης (απαραιτητα)
  • αλάτι-πιπέρι
  • μισό ποτήρι του κρασιού λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό (αν δεν έχετε λευκό, κάνει και το κόκκινο..ρατσιστές δεν είμαστε)
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο κοπανισμένο

Πως το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις πατάτες (αφού τις καθαρίσουμε) στα τέσσερα.
  2. Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν λίγο.
  3. Αφού τελειώσουμε με το τηγάνισμα τις αφήνουμε στην άκρη και παίρνει σειρά το κοτόπουλο.
  4. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο (χωρίς κρεμμύδια) και προσθέτουμε την δάφνη, αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο (σε ολιγον δυνατή φωτιά).
  5. Αφού το δούμε οτι εχει παρει ένα όμορφο ζεστο κόκκινο χρωματάκι σαν αυτό που καιγόμαστε το καλοκαίρι, το σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
  6. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί (το κοιτάμε με το μάτι)
  7. Και τωωωωωρα η ώρα που γίνεται το φαγητό μας θεικό. Προσθέτουμε τις πατάτες, κλείνουμε με το καπάκι (βάλτε και μια πετσέτα για να κρατήσετε μην ζεματιστιστε) και αντινάσουμε το φαγητό...δεν ανατινάζουμε (αντινάσω = ταρακουνάω πάνω κάτω).
  8. Αφήστε το λίγο σε χαμηλή φωτιά να πιει τα πολλά ζουμιά και είσαστε έτοιμες. Καλή σας όρεξη!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com