Αντιναχτό κοτόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κοτόπουλο (τεμαχισμένο σε 8-12 κομμάτια, ανάλογα την προτιμηση σας)
- 2 κιλά πατάτες (μην πω και 3...τίποτα δεν μένει)
- λάδι για το τηγάνισμα και το τσιγάρισμα
- 2 φύλλα δάφνης (απαραιτητα)
- αλάτι-πιπέρι
- μισό ποτήρι του κρασιού λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό (αν δεν έχετε λευκό, κάνει και το κόκκινο..ρατσιστές δεν είμαστε)
- 1 κ.σ. κόλιαντρο κοπανισμένο
Πως το κάνουμε:
- Κόβουμε τις πατάτες (αφού τις καθαρίσουμε) στα τέσσερα.
- Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν λίγο.
- Αφού τελειώσουμε με το τηγάνισμα τις αφήνουμε στην άκρη και παίρνει σειρά το κοτόπουλο.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο (χωρίς κρεμμύδια) και προσθέτουμε την δάφνη, αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο (σε ολιγον δυνατή φωτιά).
- Αφού το δούμε οτι εχει παρει ένα όμορφο ζεστο κόκκινο χρωματάκι σαν αυτό που καιγόμαστε το καλοκαίρι, το σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί (το κοιτάμε με το μάτι)
- Και τωωωωωρα η ώρα που γίνεται το φαγητό μας θεικό. Προσθέτουμε τις πατάτες, κλείνουμε με το καπάκι (βάλτε και μια πετσέτα για να κρατήσετε μην ζεματιστιστε) και αντινάσουμε το φαγητό...δεν ανατινάζουμε (αντινάσω = ταρακουνάω πάνω κάτω).
- Αφήστε το λίγο σε χαμηλή φωτιά να πιει τα πολλά ζουμιά και είσαστε έτοιμες. Καλή σας όρεξη!
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com