Το βαρύτιμο τρόπαιο αποτελεί έκθεμα εδώ και μερικές ημέρες στην κεντρική πλατεία του Κιέβου (Πλατεία Ανεξαρτησίας) προκειμένου να το δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν δίπλα του μικροί και μεγάλοι φίλοι της “στρογγυλής Θεάς”. Ταυτόχρονα όμως φαίνεται πως αποτελεί στόχο και για τη “Femen”, τη φεμινιστική ομάδα η οποία αντιτίθεται στη συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από πλευράς Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι θα συμβάλει στην κατακόρυφη αύξηση της πορνείας στον έναν περίπου μήνα που θα φιλοξενηθούν αγώνες.
Το ότι το τρόπαιο έχει μπει στο… μάτι της οργάνωσης φάνηκε μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το Σάββατου, όταν 23χρονη Γιούλια Κοβπάτσικ, μέλος της οργάνωσης, επιχείρησε να κάνει ζημιά στο τρόπαιο.
Αφού πρώτα πλησίασε σιγά σιγά στο βάθρο, στη συνέχεια κατέβασε ξαφνικά το μπλουζάκι της για να αποκαλυφθεί το μήνυμα “Fuck Euro 2012″ που ήταν γραμμένο με μπογιά στο σώμα της, ενώ έκανε κίνηση να προκαλέσει φθορά στο τρόπαιο.
Η αντίδραση των ανδρών ασφαλείας ήταν ακαριαία καθώς έπεσαν πάνω στην κοπέλα για να την σταματήσουν, με το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης για το 2012 να μην γλιτώνει πάντως την… πτώση.
Να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας σκέπασαν πρώτα τη γυναίκα με ένα σεντόνι πριν την οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα ενώ ακολούθως αποκλείστηκε η εξέδρα επίδειξης του Κυπέλλου.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com