Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε την Τρίτη ο ρεπόρτερ της Jerusalem Post, Gil Shefler, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για ρεπορτάζ με θέμα την «Χρυσή Αυγή».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το περιστατικό έγινε στις 8 το απόγευμα έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μια ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων με κλομπ στα χέρια άρχισε να χτυπά μετανάστες και άστεγους στη μέση του δρόμου.

Θύμα της επίθεσης έπεσε και ο ρεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο και προσπάθησε να καταγράψει το περιστατικό. Με τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν δράστες ήταν από την ακροδεξιά ή ακροαριστερά, αλλά δεν πειράζει. Στο κέντρο της Αθήνας τόσο συχνά παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Όταν είδα την κακία από την επίθεση στους ανθρώπους έξω από το μουσείο χρησιμοποιώντας κλομπ και μπαστούνια, έκανα το καθήκον μου σαν δημοσιογράφος και τραβούσα φωτογραφίες», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η χώρα διανύει μια δύσκολη στιγμή. Σαφώς, υπάρχει πρόβλημα, όταν η βία του όχλου μπορεί να ξεσπάσει μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να προστατευθούν οι Έλληνες πολίτες, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι τουρίστες και οι δημοσιογράφοι, από το κύμα της βίας στους δρόμους».



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.oiprionatoi.com